Workshop Hondentaal


voor leerlingen van groep 3 tot en met 8 op de basisschool


Om kinderen meer inzicht te geven in communicatie met honden, verzorg ik de workshop Hondentaal. Meer begrip zorgt voor minder angst en ook voor minder bijtincidenten!

De workshop Hondentaal voor basisschoolleerlingen neemt de klas in een uur tijd mee in de wereld van de hondentaal. De workshop is interactief dus heel aantrekkelijk voor kinderen en zeer leerzaam! Uiteraard nemen wij de hond mee naar de klas, hetgeen het voor de kinderen extra leuk maakt. Deze workshop is geschikt voor basisschoolkinderen van groep 3 tot en met groep 8 zowel in het regulier als speciaal onderwijs. 

Onze ervaring is dat zowel kinderen als leerkrachten heel enthousiast zijn over de workshop. De workshop is geschikt voor kinderen met en kinderen zonder hond. Kinderen met een hond weten vaak iets van hondentaal, maar juist ook voor hen worden er heel veel nieuwe dingen verteld. Ook is de workshop heel fijn voor de kinderen in de klas die bang zijn voor honden, want begrip leidt tot minder angst. Wist u dat veel bijtincidenten zich voordoen doordat onwetendheid bestaat in de communicatie tussen kinderen en honden? Door het volgen van de workshop Hondentaal gaan kind en hond elkaar beter begrijpen hetgeen ook leidt tot minder bijtincidenten. 

Neemt u voor meer informatie gerust contact met ons op.