Angst voor honden


Is uw kind bang voor honden of bent u zelf bang voor honden? In een land met ruim 2,7 miljoen kinderen en 2,2 miljoen honden is het heel lastig als je angst hebt voor honden. Je komt honden overal tegen! Wil je kind niet meer mee op visite bij opa en oma omdat zij een hond hebben? Of wil hij of zij niet bij vriendjes/vriendinnetjes spelen omdat zij een hond hebben? Soms kan angst voor honden zelfs zo heftig zijn dat gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, bijvoorbeeld bij het naderen van een hond op de stoep loopt uw kind in paniek de straat op.

Herkenbaar? Neem dan snel contact met ons op, want wij kunnen helpen met ons speciaal ontwikkelde programma Angst voor honden. Het programma is uniek op maat gemaakt en wordt gegeven in een persoonlijk aangepast tempo. U zult zich erover verbazen hoe snel door uw kind stappen worden gezet!

Grote inspiratie voor het aanbieden van deze dienst is een van mijn kinderen, die jarenlang enorm bang voor honden was. 

Mijn kwaliteiten die ik hiervoor inzet zijn het aanvoelen en aansluiten bij het kind en daardoor een veilige sfeer kunnen creëren, mijn oprechte interesse in het kind, mijn humor en mijn openheid en last but not least mijn passie voor dit werk.

Het is zo zonde als angst voor honden je leven beheerst! Met het door ons ontwikkelde programma kunnen wij zeker helpen om deze angst te laten verminderen en hanteerbaar te maken, dan wel helemaal te laten verdwijnen. En dit kunnen we iedereen aanraden! Het geeft namelijk zoveel vrijheid wanneer je kind gewoon op straat of in het bos rond kan lopen en kan genieten van al het moois om zich heen, zonder de hele tijd te moeten focussen om te zien of er niet een hond nadert. Dit betekent niet alleen vrijheid voor het kind, maar vrijheid voor het hele gezin!

De sessies

Onze sessies zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de interactieve sessies gaan we aan de slag met de angst voor honden. De sessies vinden in eerste instantie plaats bij jullie thuis, dus in de eigen omgeving waar het kind zich het fijnst voelt. Wij werken in een straal van 50 km rondom Amersfoort. Een van de ouders is bij de sessies aanwezig. Bent u als ouder zelf ook bang voor honden? Dan is het voor u niet alleen fijn, maar ook nuttig om bij de sessies aanwezig te zijn! Gemiddeld zijn 8 tot 10 sessies nodig om een kind van zijn of haar angst voor honden af te helpen.

Voor het kind is een leuk kado inbegrepen en na afloop van de laatste les ontvangt hij of zij een diploma waarop kinderen uiteraard heel trots zijn. En als ouder ben je onmiskenbaar geraakt door de stappen die je kind heeft gemaakt. Wij kunnen je verzekeren dat dit echt fantastisch is om te zien, want je kon je niet voorstellen dat enige vorm van interactie tussen jouw kind en een viervoeter überhaupt mogelijk zou zijn! Wij dagen je uit je te laten verrassen! Niet alleen fijn voor jouw zoon of dochter om geholpen te worden, maar net zo fijn is het voor het hele gezin!


KLIK HIER voor informatie over tarieven voor begeleiding angst voor honden. Wij bieden voordelige pakketten voor begeleiding angst voor honden. 

Kennismakingsgesprek

Heb je interesse in het traject Angst voor honden voor jouw zoon of dochter, neem dan gerust contact met ons op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Een kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en uiteraard komen wij zonder hond bij jullie langs! Tijdens het gesprek krijg je uitleg over het traject, kun je al je vragen stellen en kijken we of er een klik is. Na het kennismakingsgesprek staat het jullie vrij te bepalen of jullie met het traject willen starten. Uiteraard hoef je dit niet meteen te beslissen. 

AANMELDEN IS ALTIJD MOGELIJK; ER ZIJN NOG ENKELE PLEKKEN OM NOG VOOR DE ZOMER TE KUNNEN STARTEN. WANNEER DEZE PLEKKEN VERVULD ZIJN, DAN KAN ER IN SEPTEMBER A.S. WORDEN GESTART. 

Aangesloten bij het landelijk keurmerk 

Begeleiding Angst voor Honden