Puppy ontdekparcours

Hoe spannend vindt jouw pup een bepaalde ondergrond en durft jouw pup over een verhoogde loopplank te lopen? Het kan zijn dat jouw pup de steun van zijn baasje hierbij nodig heeft en dat is natuurlijk helemaal niet erg, wie weet durft hij het met hulp toch te onderzoeken en ervaren en kan hij het volgende keer volledig zelfstandig. Een mooie leerervaring en supergoed voor zijn zelfvertrouwen!

Een puppy ontdekparcours draagt bij aan de fysieke ontwikkeling van je pup, maar ook aan de ontwikkeling van zijn brein 


Bewegen lijkt heel simpel, alle pups bewegen, spelen, klimmen, klauteren. Maar feitelijk is bewegen voor een pup niet zo vanzelfsprekend, pups moeten namelijk hun lichaam nog leren sturen. Dit kunnen zij doen door dit goed te oefenen en daardoor kan je pup later als hij groot is, zijn lijf goed besturen. 

Hoe leren pups hun lijf kennen? 

Pups leren hun lijf kennen door op ontdekkingstocht te gaan, te spelen, te klimmen en te klauteren. Hierdoor ontwikkelen ze balans, kracht, coördinatie, lenigheid en conditie. Om al deze vaardigheden goed te kunnen ontwikkelen, is het nodig dat zij een goede balans en coördinatie hebben. Balans is dat een pup leert hoe hij zijn spieren moet aanspannen en ontspannen om goed te kunnen staan en lopen, dus letterlijk zich in evenwicht houden. Hiervoor heeft hij spierkracht nodig, maar vooral ook lichaamsbesef. Bij coördinatie leert je pup welke poot hij wanneer en waar neer moet zetten. Coördinatie heeft je pup nodig om te lopen, te rennen en te springen. 

Een puppy ontdekparcours biedt jouw pup (individueel) de mogelijkheid om in een uitdagende omgeving zelfstandig op ontdekkingsreis te gaan. Jouw puppy maakt kennis met verschillende ondergronden, texturen en obstakels en we noemen het daarom ook wel puppygym. Puppygym is belangrijk voor de motorische en mentale ontwikkeling, het lichaamsbewustzijn (fysieke coördinatie) en voor de opbouw van het zelfvertrouwen van jouw puppy. 

Voor pups van 10 tot 18 weken (die zijn ingeënt volgens het normale puppy entings schema). Locatie: Amersfoort.

Het puppy ontdek parcours wordt per 30 minuten per pup met één begeleider gereserveerd. Je hebt dan meteen gelegenheid om vragen die je hebt te stellen over het opvoeden van je pup, zindelijkheid, bijtgedrag, benchtraining, omgang met kinderen, socialiseren, loslopen en lopen aan de lijn, gehoorzaamheidsoefeningetjes, etc. 

Gebruik maken van het puppy ontdek parcours kan op afspraak op zaterdag, zondag en maandag. Tarief per 30 minuten € 17,50. 

Het gaat niet om de snelheid, maar om het opdoen van de leerervaring en de beleving


Interesse?

Heeft u een pup en heeft u interesse in het puppy ontdekparcours? Neemt u dan gerust contact met ons op. Naar aanleiding van het ingevulde contactformulier nemen wij telefonisch contact met u op. U kunt ook telefonisch of via whatsapp contact met ons opnemen (via telefoonnummer 06-50651500). 

In de bevestiging van de reservering staat alle informatie die u nodig heeft, zoals adres en toegang, wat u mee moet nemen en welke huisregels er gelden voor het puppy ontdek parcours.