Privé puppycursus

Uitgangspunt is puppytraining volgens een positieve trainingsmethode waarbij plezier voor eigenaar en hond voorop staat!


Een goede start voor jouw pup!

Eindelijk is het dan zover! Jullie gaan binnenkort je PUPPY OPHALEN! Ik weet zeker dat jullie hier erg naar uit hebben gekeken. Maar meestal komt er ook wat onzekerheid bij kijken, zeker als het jullie eerste hond is of als de puppyperiode van je vorige hond alweer even geleden is. Je hebt je vast ingelezen, maar ik kan je nu al beloven dat de praktijk toch anders blijkt te zijn 😉 Als de pup een paar dagen in huis is, hebben de meeste kersverse puppy-eigenaren dan ook een heleboel VRAGEN als:

 • Mijn pup plast niet buiten, maar wel in huis
 • Mijn pup wil niet meelopen aan de riem
 • Ik durf mijn pup niet los te laten lopen
 • Help, mijn pup heeft hele scherpe tandjes
 • Mijn pup racet iedere avond door de kamer, waarom doet hij dit
 • Hoe lang per dag moet ik trainen met mijn pup

Als puppycoach begeleid ik jullie graag in de eerste maanden met je pup en geef ik je antwoord op alle vragen die jullie hebben. 

Het is uitermate belangrijk om een GOEDE START te maken met je pup, zodat hij zal uitgroeien tot een fijne stabiele en sociale hond waar je een betrouwbaar maatje aan hebt. Juist in de kwetsbare puppytijd wordt de basis gelegd voor het latere gedrag van je hond. Wist je dat veel gedragsproblemen bij honden hun oorsprong al vinden in de puppytijd? Een goede start met de juiste begeleiding voor eigenaar en pup kan een hoop problemen in de toekomst voorkomen.

Begin dus meteen goed, met PRIVE PUPPYLESSEN! Als puppycoach bied ik privé puppycoaching aan. Dit zijn INDIVIDUELE LESSEN, waarin je alles leert over de opvoeding van je pup, over hondentaal en het voorkomen van ongewenst gedrag. De insteek van deze cursus is niet om je pup alleen maar trucjes te leren, maar dat je ook leert hoe zo'n pup nu precies werkt en welke behoeften hij heeft. Veel aandacht wordt besteed aan het opbouwen van een fijne relatie tussen jou en je pup en dit is goud waard!

WAT LEREN JULLIE TIJDENS DE PRIVE PUPPYCURSUS:

 • Advies over opvoeding (zindelijk maken, slapen, bench-training, socialiseren)
 • Aanleren van basiscommando's (zit, af, blijf, hier, los, aandacht)
 • Hoe kun je op een leuke manier spelen met jouw pup
 • Ontspannen wandelen met je pup
 • Verantwoord leren loslopen met je pup
 • Socialiseren, hoe doe je dat nou
 • Het leren begrijpen van de hondentaal

De privé puppycursus bestaat uit 6 lessen (1 theorieles van 1,5 uur en 5 praktijklessen van 45 minuten). Alle lessen worden in overleg ingepland voordat het traject van start gaat. Uiteraard is indien nodig altijd mogelijk een les te verplaatsen. 

De eerste les is een THEORIELES (evt online via Zoom) en deze duurt ongeveer anderhalf uur. In de theorieles geef ik advies over de dagelijkse omgang en de behoeften van jouw pup en over zindelijkheid, slapen, bench-training en socialiseren, hoe doe je dit op een goede manier. Uiteraard kunnen jullie al je vragen stellen. 

Deze afspraak kan plaatsvinden vlak voordat jij je pup op gaat halen of wanneer je je pup net een paar dagen in huis hebt. Uiteraard kun je ook starten met de puppycoaching wanneer je pup al wat langer bij jullie in huis is. Starten kan tot de leeftijd van 5 maanden.

Daarna volgen 5 PRAKTIJKLESSEN van 45 minuten. Drie ervan zijn bij jullie thuis, één in een losloopgebied en één in jullie woonwijk. In deze lessen deel ik mijn beste tips en adviezen met je over de opvoeding van je pup. Uiteraard is er ook ruimte voor eigen inbreng en specifieke wensen op maat voor jullie situatie. 

Alle gezinsleden worden bij de training betrokken en iedereen kan zijn vragen stellen.

Als extra service mag je tussen de lessen door ook je vragen aan mij stellen via whatsapp waarop je altijd dezelfde dag antwoord krijgt. 

Aandacht voor de kinderen in het gezin!

Als u kinderen heeft, dan herkent u vast dat de kinderen erg enthousiast zijn wanneer er een pupje in huis komt en soms vinden zij het best lastig om een balans te vinden in hun aandacht voor de pup. Het komt regelmatig voor, dat er verkeerde spelletjes gespeeld worden, dat de kinderen de pup te weinig met rust laten en/of de pup niet op de juiste manier benaderen. Dit kan gedragsproblemen bij de pup veroorzaken en dan is het gauw uit met de pret. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het moet juist leuk zijn en blijven voor zowel de kinderen als de pup. Ik geef graag gerichte tips en ideetjes voor spelletjes die heel geschikt zijn voor kinderen om met je pup te doen, hoe ze het beste met de pup om kunnen gaan en hoe de kinderen kunnen helpen bij de opvoeding van de pup.

Tarieven

De complete puppycursus bestaat:

-  6 lessen (1 theorieles van 1,5 uur en 5 praktijklessen van 45 minuten)

-  extra service tussentijds de mogelijkheid om vragen te stellen via Whatsapp waarop je doorgaans dezelfde        dag antwoord ontvangt

-  na afloop een puppydiploma en presentje voor pup en eigenaar. 

Prijs van het pakket is € 255,00 (normale prijs is € 279,00). 

Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om indien gewenst extra losse lessen af te nemen. De prijs per losse les bedraagt € 46,50.

U bent niet verplicht de complete puppycursus af te nemen, als u alleen een of twee lessen bijscholing wilt, dan kan dit ook. 

Interesse?

Krijgt u binnenkort een pupje of duurt dit nog even en heeft u interesse in de privé puppycoaching? Neemt u dan gerust contact met ons op. Naar aanleiding van het ingevulde contactformulier nemen wij telefonisch contact met u op. U kunt ook telefonisch of via whatsapp contact met ons opnemen (via telefoonnummer 06-50651500). 


INSCHRIJVEN IS ALTIJD MOGELIJK, VANAF MEDIO JUNI 2021 HEBBEN WIJ VOOR PUPS WEER RUIMTE OM TE STARTEN.

=====================================================================================================================

Waarom individuele puppylessen?

Veel puppycursussen worden gegeven in groepsverband op een vaste plek, met steeds dezelfde (jonge) hondjes. Steeds dezelfde oefeningen doen en wachten tot je aan de beurt bent om het te mogen laten zien, terwijl er voor individuele vragen vaak onvoldoende tijd is. Voor een jonge pup zijn deze groepslessen vaak onoverzichtelijk en overweldigend. Ook kan de aanwezigheid van andere pups enorm afleiden, terwijl jullie samen een oefening moeten gaan uitvoeren. Frustratie alom! En als je met je pup daarna zelfstandig naar een losloopgebied gaat om lekker te wandelen, moeten jij en je pup zich maar zien te redden. Als je je pup al op zo'n jonge leeftijd los durft te laten! Veel eigenaren beginnen erg laat met het laten loslopen en socialiseren met andere honden en dan loop je een belangrijke leerperiode in het leven van je pup mis. Of als je thuis tegen probleempjes aanloopt, zul je tot de volgende les moeten wachten om je vragen te stellen. Dat kan anders!